טארט לימון

טארט לימון

בצק טארט קפוא

טארט אפוי מזולף וקפוא

מצרכים לטארט בסיס:

  • 300 קמח
  • 200 גרם חמאה
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 2 חלמונים

מצרכים לשכבת שייק איט:

  • חבילת שייק איט (ירוק אבוקדו בננה )
  • כפית אגר אגר
  • 50 גרם חמאה

מצרכים לקרם לימון:

  • 70 גרם מיץ לימון טרי + 1 גרם גרידת לימון
  • 75 גרם סוכר
  • 75 גרם ביצים
  • 16 גרם חלמונים בלבד
  • 3 גרם קורנפלור
  • 48 גרם חמאה קרה בקוביות

אופן הכנת הבסיס:

  • במיקסר עם וו לישה/ מגימיקס מערבבים הכל יחד למעט החלמונים עד לתערובת פירורית.
  • מוסיפים את החלמונים.
  • לשים מינימום זמן, משטחים בעזרת מערוך על נייר אפייה ומקפיאים לעשר דקות.
  • קורצים בצורה הרצויה ומכניסים לאפיה על טורבו 160 מעלות ל 20-30 דקות, תלויה בצורה.
  • שימו לב להשחמה! צריך להיות שזוף וצהוב. טיפ: לא לרדד דק מידי!

אופן הכנת השייק איט:
שייקאיט שקית ירוקה  

  • מבלנדרים את כל השקית.
  • מרתיחים בתוך סיר.
  • מוסיפים אגר אגר.
  • מצננים 10 דק’ ומבלנדרים קוביות חמאה פנימה.
  • בתוך הטארט יוצרים שכבה דקה של מסת השייק איט.

אופן הכנת הקרם:

  • מוסיפים לתוך סיר תוך כדי רתיחה את כל המצרכים ומערבבים היטב בעזרת מטרפה.
  • ברגע שהכל רותח מקררים קצת ולאחר מכן מוסיפים את החמאה ומערבבים בעזרת בלנדר.
  • מעל המחית ממלאים את כל שאר הטארט בקרם לימון בעזרת שקית זילוף.
  • מיישרים את הכל היטב.
  • מכניסים להקפאה.
  • מכניסים לתנור על מקסימום מעלות ונשארים ליד להשגיח, מכניסים רק עד לקבלת צבע פסטלי ומיד מוציאים.

מקשטים עם לימון פינגר ליים ופרחי מאכל.

כלים: ניר כסף, מחבת ורודה, מטרפה, קערה לחימום במיקרוגל, קערה לערבוב החומרים, סכין, מסננת לאבקת סוכר.

דילוג לתוכן