את העוגיות שוקולד המושלגות האלו אם לומר את האמת לעולם לא טעמתי לפני כן אבל כשראיתי אותם בעיתון הייתי חייבת לנסות להכין … היו כמה ניסויים כושלים עד שהגעתי למתכון מנצח והוא כאן לפניכם !
המידות לפי כוס שתייה פלסטיק
300 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד חלב
50 גרם חמאה
רבע כוס סוכר{ 40 גרם }
3 ביצים
5 כפות ליקר ( כן חייב זה ממש משפיע על הטעם)
השתמשתי בלייקר שרידנס
5 כפות חלב
כוס קמח {100 גרם}
שקית אבקת אפיה
2 כוסות שקדים טחונים
150 גרם כף תמצית וניל
כפית מלח
קערת סוכר קערת אבקת סוכר
אופן הכנה עוגיות מושלגות :
ממיסים במיקרו יחד חמאה ושוקולד .
מקציפים סוכר מלח וביצים מאחדים באיטיות תוך כדי הקצפה מוסיפים את הוניל הליקר והחלב.
מקפלים יחד את הקמח עם אבקת האפיה ומיד לאחר מכן את אבקת השקדים .
ממליצה לחלק ל2 קערות, להקפיא ולאחר שעה אפשר להוציא כבר קערה אחת כיון שזה קופא במסות קטנות יותר לעשות עיגולים קטנים לגלגל בסוכר ומיד לאחר מכן באבקת הסוכר.
לא להתקמצן על אבקת הסוכר! הכל צריך להיות מאוד מהיר כיוון שאבקת הסוכר נספגת .
תנור על 180 ל7 דק בדיוק על טורבו.
טיפ- לעשות עיגולים קטנים לא גדולים מידי בשביל שיאפה לגמרי מבפנים
מחכה לשמוע איך יצא לכם !
אור שפיץ
באינסגרם : or-shpitz
#מתכוניםאורשפיץ