חלת סלק

מצרכים:
• 2 קילו קמח חלה
• 4 כפות שמרים
• 6 כפות סוכר
• 1 שקית וניל
• 5 כוסות מי סלק פושרים (אפשר גם לטחון את הסלק )
• 2 ביצים
• 1 ביצה להברשה
אופן ההכנה:
• מרתיחים 6 סלקים חתוכים לקביות קטנות עם 6 כוסות מים עד שהמים אדומים לגמרי ומקררים במקרר לשעה. (אם אתם רוצים לקבל חלה ורודה יותר אפשר ממש לטחון את הסלק ולהשתמש בכולו ולא רק במים )
• מערבבים את כל היבשים יחד.
• מוסיפים את הביצים ומי הסלק ולשים.
• כשכל החומרים מעורבבים היטב, מוסיפים כוס שמן וכף מלח.
• לאחר 35 דק' התפחה ניתן להתחיל ליצור צורות.
• ממליצה להבריש עם ביצה ולפזר שומשום, זעתר, שקדים או מה שתרצו.
• משאירים להתפחה עוד 35 דק'.
• אופים 30 דקות בתנור שחומם מראש על 175 מעלות.
בתאבון!!
כלים: ניר אפיה, תבנית אינגליש קייק, סכין לחם חדה, מברשת להברשת ביצה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *