אין כמו לאלתר…
העלתי לאינסטגרם טארט שוקולד ובמבה בשביל הפאן ובזכות כל התגובות שלכם החלטתי
שאני חייבת להכין עוד הפעם לצלם יפה ולעלות מתכון!
קבלו אותו … טארט ממרח בוטנים, שוקולד חלב ובמבה!
מהמתכון של הבצק יצא לי 4 טארטים קוטר 12 גובה 2.5סמ
לטארט :
500גרם קמח
3 גרם מלח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
150 גרם אבקת סוכר
50 גרם שקדים טחונים
100 גרם ביצים
לגנאש שוקולד חלב –
350 שוקולד חלב
170 שמנת מתוקה
חצי קופסא ממרח בוטנים ובמבה לבחירתכם.
אופן ההכנה –
לטארט :
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה, קמח ומלח עד שרואים שהחמאה מתערבבת
ומוסיפים את השקדים ואבקת הסוכר .
לאחר 2 דק שהכל מתערבב מוסיפים את הביצים . לא מערבבים יותר מידי! עד לאיחוד המסה ומפסיקים. מרדדים את הבצק על דף גיטרה או נייר אפיה ומכניסים להקפאה של כ 10 דק .
לאחר ההקפאה קורצים את הגודל המתבקש וחותכים רצועות לדפנות .
חשוב מאוד להדק הייטב ״ולחבר״ בין הדפנות של החלק השטוח בשביל שלא יתנתקו זו מזו.
מכניסים שוב להקפאה של כ 10 דק לפני האפייה ואז חותכים את הדפנות באופן יישר כמו שהראתי בלייב. שמים ״משקולת״ (קיטניות למניהן) ומכניסים לאפייה עיוורת על טורבו 170 לכ10 דק.
לאחר 10 דק פותחים את התנור מוציאים את המשוקלת וממשיכים לאפיה בין 8-10דק
מחממים מעט במיקרו ממרח בוטנים . מפזרים מעל במבה כרצונכם!
אופן הכנת הגנאש:
ממיסים שוקולד ושמנת מתוקה יחד.
לאחר שהטארט התקרר והגנאש ייציב שופכים אותו לתוך הטארט מזלפים מעל ומקשטים לבחירתכם –
לא לשכוח לתייג באינסטוש ולספר לי איך היה
or_shpitz #מתכוניםאורשפיץ