העוגיה היפה בעולם והמתסבכת ביותר בעולם… אז זהו שלא !
ברגע שתעקבו אחרי כל ההוראות אתם לא תאמינו כמה קל להכין מקרון !
ניתן להעזר בסרטון הכנה מערוץ היוטיוב שלי !
מתכון למקרון המושלם :
160גרם שקדים טחונים
150גרם אבקת סוכר
60 גרם חלבון – לערבוב עם השקדים
55 גרם חלבון להקצפה
150 גרם סוכר
40 גרם מים
אופן ההכנה :
טוחנים יחד את השקדים ואבקת הסוכר בפולסים, מסננים,
( זה בסדר אם ישארו מעט על המסננת לא למעוך עם היד!)ומערבבים יחד עם ה60 חלבון עד למסה אחידה .
את המים והסוכר מחממים על באן מארי כשמגיע ל110-113 מעלות
מתחילים להקציף את החלבון במיקסר וכשמגיע ל118 שופכים בזרם דק על דופן המיקסר .
מוסיפים את צבע המאכל לבחירתכם (צבע מאכל ג׳ל) ומקציפים עד למסה יציבה מאוד!
איחוד המסות- אל תוך קערת השקדים מעבירים חלק מהחלבון המוקצף ומערבבים״מפילים את נפח המסה״ ובנגלה השניה מקפלים בעדינות בעזרת לקקן רק עד למסה אחידה לא יותר מידי!!
מזלפים על סיליקון/נייר אפייה ודופקים את התבנית על מנת שיצאו כל בועות האוויר .
מייבשים כ40 בטמפ החדר( כי חורף) בקיץ עדיף מאוורר.
תנור 150 על טורבו ( שהחום יתפזר) לכ10-15 דק תלוי בתנור שלכם .
לאחר 4 דק בתנור לסובב את התבנית .
לאחר אפייה יש לחכות שהמקרונים יתקררו ורק לאחר מכן למלא אותם !
בהצלחה ! מחכה לשמוע איך היה …
בערוץ היוטיוב שלי ניתן לקבל מתכון למלית המקרון 🙂