מקרון

מקרון

העוגיה היפה בעולם והמתסבכת ביותר בעולם… אז זהו שלא !
ברגע שתעקבו אחרי כל ההוראות אתם לא תאמינו כמה קל להכין מקרון !  

ניתן להעזר בסרטון הכנה מערוץ היוטיוב שלי !

מתכון למקרון המושלם :
160גרם שקדים טחונים

150גרם אבקת סוכר

60 גרם חלבון – לערבוב עם השקדים

 55 גרם חלבון להקצפה

150 גרם סוכר

40 גרם  מים  

אופן ההכנה :

טוחנים יחד את השקדים ואבקת הסוכר בפולסים, מסננים,

( זה בסדר אם ישארו מעט על המסננת לא למעוך עם היד!)ומערבבים יחד עם ה60 חלבון עד למסה אחידה .

את המים והסוכר מחממים על באן מארי כשמגיע ל110-113 מעלות

מתחילים להקציף את החלבון במיקסר וכשמגיע ל118 שופכים בזרם דק על דופן המיקסר .

מוסיפים את צבע המאכל לבחירתכם (צבע מאכל ג׳ל) ומקציפים עד למסה יציבה מאוד!  

איחוד המסות- אל תוך קערת השקדים מעבירים חלק מהחלבון המוקצף ומערבבים״מפילים את נפח המסה״ ובנגלה השניה מקפלים בעדינות בעזרת לקקן רק עד למסה אחידה לא יותר מידי!!

מזלפים על סיליקון/נייר אפייה ודופקים את התבנית על מנת שיצאו כל בועות האוויר .

מייבשים כ40 בטמפ החדר( כי חורף) בקיץ עדיף מאוורר.

תנור 150 על טורבו ( שהחום יתפזר) לכ10-15 דק תלוי בתנור שלכם .

לאחר 4 דק בתנור לסובב את התבנית .

לאחר אפייה יש לחכות שהמקרונים יתקררו ורק לאחר מכן למלא אותם !


בהצלחה ! מחכה לשמוע איך היה …
בערוץ היוטיוב שלי ניתן לקבל מתכון למלית המקרון 🙂

דילוג לתוכן