עוגת מייפל קרמל הפוכה

הנה הזדמנות להסתכל על החיים בצורה אחרת. הנה מתכון לעוגת מייפל קרמל הפוכה עם בסיס עוגת וניל רכה ועסיסית: מצרכים: שכבת המייפל קרמל 150 גרם חמאה 3/4 כוס סוכר חום כהה 1/2 כוס סירופ מייפל אמיתי 200 גרם אגוזי פקאן בלילת העוגה: 1/2 כוס סוכר לבן 2 ביצים בטמפרטורת החדר 1 כף תמצית וניל 1 שמנת חמוצה (או יוגורט יווני) 1 וחצי כוסות קמח 1 כף אבקת אפייה -1כוס חלב אופן הכנה: הכנת שכבת המייפל קרמל: מחממים תנור ל-175 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית עגולה (בקוטר 24 ס”מ) עם מעט חמאה אפשר לשים נייר אפיה במקום. ממיסים את החמאה על חום נמוך בסיר קטן ומוסיפים את הסוכר החום וסירופ המייפל. מערבבים היטב עד שהסוכר נמס לחלוטין והתערובת אחידה ומוסיפים את הפקאנים. יוצקים את תערובת המייפל קרמל לתחתית התבנית. הכנת בלילת העוגה: מערבבים יחד את כל המצרכים. יוצקים מעל תערובת הקרמל. אפייה: אופים בתנור שחומם מראש במשך -35-45 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר כ-20 דקות. הופכים את העוגה בזהירות על צלחת הגשה, כך ששכבת המייפל קרמל תופיע למעלה. תהנו ואל תשכחו רק מי שמעז מצליח
דילוג לתוכן