עוגת שוקלד שמרגישה שיא השחיתות ללא סוכר וללא שמן!
מצרכים:
5 ביצים M
1 כוס תחליף סוכר
1 כוס חלב
1/2 כוס שוקולד ללא סוכר
1/3 כוס קקאו
2 כפיות אבקת אפייה
1 ו1/4 כוסות קמח לבן(או מלא)
לגנאש:
200 גר’ שוקולד ללא סוכר
200 גר’ שמנת בכל אחוז שומן
לקישוט (אופציונלי) :קוקוס טחון/סוכריות צבעוניות
אופן הכנה:
מחממים תנור ל170 מעלות חום עליון תחתון.
בקערת מיקסר נקייה עם בלון הקצפה מניחים ביצים שלמות ותחליף סוכר. מקציפים 4-5 דק’ במהירות גבוהה,עד לקבלת קצף צהבהב בהיר ותפוח.
בקערה נפרדת מניחים שוקולד ללא סוכר (את ה1/2 כוס ) יחד עם החלב,ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.
מוסיפים לשוקולד המומס את הקקאו ומערבבים לאיחוד.
מעבירים את תערובת השוקולד לביצים המוקצפות, מערבבים עד איחוד,מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד איחוד,מוסיפים את הקמח ואבקת אפייה ומערבבים עד הטמעה.
מעבירים לתבנית עגולה קוטר 20 או 2 תבניות אינגליש קייק לעוגות נמוכות
מכניסים לתנור ל-25 דק לערך,עד שקיסם יוצא מעט לח עם פירורים
לגנאש:
ממיסים את מרכיבי הגנאש בסיר קטן על הגז ,או במיקרוגל ובקערה חסינת חום. עד שהגנאש חלק ומושלם.
ערכים לחתיכה מתוך 20:
127 קל 4 חלבון 8.5 פחמימה 7.5 שומן