פחזניות

מצרכים לפחזניות:
• 120 גרם קמח
• 3 ביצים גודל L
• 80 גרם חמאה
• 150 מ"ל מים
• קורט מלח
• 2 כפיות סוכר
מצרכים למילוי:
• חבילת קרם פטיסייר מוכן
מצרכים לשטרויזל:
• 90 גרם קמח
• 80 גרם חמאה
• 90 גרם סוכר חום
אופן ההכנה:
• מרתיחים סיר ואליו שופכים מים, קורט מלח, סוכר וחמאה.
• לאחר שהכל רתח מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את הקמח ומערבבים עד שנוצר גוש בצק.
• מכניסים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה, מערבבים את הבצק על מנת שיתקרר מעט.
• מכניסים את הביצים למיקסר עם הבצק, לא את כולם ביחד אלא לאט לאט תוך כדי ערבוב.
• מכניסים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר.
• על תבנית עם ניר אפיה מתחילים לזלף עיגולים יפים לפחזניות.
• מוציאים מההקפאה את השטרויזל, קורצים ממנו עיגולים ומניחים עיגול על כל פחזניה.
• מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות לחצי שעה בדיוק. – אסור לפתוח תנור באמצע!!!!!
• לאחר שהפחזניות יצאו מהתנור, עושים חור קטן למטה בעזרת סכין וממלאים בפנים בתערובת
• ניתן גם לחצות לחצי ולמלא.
• בין לבין מנקים.
הכנת השטרוייזל :
• משתמשים בטוחן כמו בלנדר/ נינג'ה או מה שנוח לכם ומוסיפים קמח, סוכר חום, חמאה ומערבבים.
• מרדדים עם הידיים בתוך ניר אפייה את השטרויזל שיהיה דק (לא מדי) ומכניסים למקפיא ל 10-15 דקות.
• קורצים עיגולים קטנים

בתאבון!!
כלים: לקקן, שקית זילוף, מארוך, מיקסר, מגימיקס, ניירות אפיה, סיליקון לזילוף, כפות, קערות, תבנית תנור.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *