צ’ורוס מדוייק ביותר

צ'ורוס

צ’ורוס – את הצורוס האלוהי הכרתי האמת בפסטיבל אוכל בגיל 10!!!!!!

כשהוא עוד לא היה כזה סטייל בארץ…

טעמתי אותו ומאז נשבתי בקסמיו רק שלא ידעתי איך קוראים לו ובמשך שנים קראתי לו מקלות קינמון מטוגנים!

היום כשכמעט בכל מסעדה בארץ הוא חלק מהתפריט הגיע הזמן שהוא יהיה גם חלק מהמטבח שלכם !

קל פשוט וטעים!

מתכון לצ’ורוס:

170  מל מים

 150 גרם חלב

100 גרם חמאה

30 גרם סוכר

 4 גרם מלח

כף תמצית וניל

190 גרם קמח

 3 ביצים

250 גרם סוכר

 2 כפות קינמון

אופן הכנה :

מרתיחים בסיר מים, חלב, חמאה, סוכר ומלח .

מערבבים בעזרת מטרפה עד לאיחוד ורתיחה.

מנמיחים את האש ומוסיפים את הקמח .

מערבבים עד לקבלת מסה אחידה ומורידים מהאש.  

מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומקררים מעט את הבצק תוך כדי ערבוב מוסיפים את הביצים

( ניתן לעשות הכל גם באופן ידני ללא מיקסר.) שמוסיפים את הביצים בכדי שלא יתבשלו!

מעבירים לשק זילוף עם צנטר כוכב משונן מומלץ קוטר 18 .  

מחממים שמן בתוך סיר עמוק מתחילים לזלף פנימה

וחותכים בעזרת מספרים את האורך הרצוי של הצורוס שתרצו.

לאחר הטיגון זורקים את הצ’ורוס לתוך תערובת סוכר וקינמון ומגישים !

אני הגשתי בתוך ריבת חלב אבל זה לגמריי נתון לשיקול דעתכם !!!

דילוג לתוכן