מרכיבים
8-10 מנות תלוי בגודל המנג’ט
100 גרם שמן
90 גרם סוכר
2 ביצים
150 גרם קמח
כפית תמצית וניל איכותית
כפית שטוחה אבקת אפיה
רבע כפית מלח
100 גרם ריוון
50 גרם מחית פטל נוי השדה
כפית אבקת צבע מאכל אדום
לקרם זילוף הקאפקייקס:
500 גרם קרם מסקרפונה גד
אופן ההכנה:
מכינים את מחית הפטל :
1. מבשלים יחד פטל וסוכר
2. תוך כדי מבלנדרים עם בלנדר מוט
3. לאחר שהמסה חלקה לגמרי מסננים ומקררים במקרר (משתמשים רק לאחר שמתקרר).
מכינים את התערובת לקאפקייקס:
4. מחממים תנור ל-160 מעלות.
5. בתוך קערת המיקסר מקציפים בעזרת בלון הקצפה ביצים, סוכר ותמצית וניל עד לקלת קצף בהיר ונפוח . מוסיפים בזרם דק שמן .
6. מוסיפים לקערה את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה, והמלח. הרוויון וצבע המאכל ומערבלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. עוברים עם לקקן בתחתית וצידי הקערה על מנת לוודא שהתערובת אחידה לגמרי.
7. מחלקים את התערובת למאנג’טים לא למלא עד הסוף ומשטחים עם כף.
8. אופים כ 20-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכזן של העוגות יוצא עם מעט פירורים לחים.
9. מצננים את הקאפקייק ומחלצים.
10. מזלפים מעל קרם מסקרפונה ומקשטים בפטל טרי.