טיפים לדונאטס מדויק וטעים

תזכרו- את הטיפים ואת הסיבות!

1. התפחה שנייה חשובה לא פחות מהראשונה!
לאחר שקורצים את הדונאטס מניחים על משטח ונותנים להם עוד 30–40 דקות התפחה. משפר משמעותית את הרכות והתפיחות של הדונאטס השמן והעיגול.

2. שמן בטמפרטורה מדויקת 170-180 מעלות
אם חם מידי ישרף מבחוץ ולא יתבשל בפנים.
אם קר מידי – סופג שמן יותר מהמידה.

3. חיתוך עם רינג/חותכן חד ושומני גדול וקטן
ככה יוצאים שוליים מדוייקים ומראה מקצועי
מעט שמן מונע הדבקה ושוונצים.

4. טיגון מספר קטן של דונאטס בכל סבב
עומס בסיר מוריד את טמפרטורת השמן וגורם לספיגת שמן עדיף לטגן עד 2 דונאטס בכל פעם (בהתחשב לגודל הסיר כמובן)

‎מצרכים
‎700 גרם קמח
‎3 ביצים
‎1 גביע אשל
‎170 גרם סוכר
‎100 גרם חמאה רכה
‎1 כפית תמצית וניל
‎70 מיל שמנת מתוקה
כף שמרים יבשים

‎שמן לטיגון עמוק (תלוי בגודל הסיר)

‎אופן הכנה : ממיסים את השמרים בתוך השמנת המתוקה ולאחר מכן מכניסים למיקסר עם כל שאר המצרכים לעשר דק עם וו לישה.
‎לשים עשר דק ולאחר מכן מתפיחים כשלוש שעות . ( לאחר מכן מרדדים וקורצים לעיגולים ( אני קרצתי לעיגולים 9.5/6.5 ועוד עיגול בתוך ( בכדי שיהיה חור בפנים)
‎מתפיחים 30/40דק ולאחר מכן מטגנים בשמן עמוק.
‎טיפים: לרדד על הרבה קמח בשביל בהצורה תהיה יפה ולא תדבק לכם אך לפני הטיגון לנקות בעדינות.
‎הציפויים: אייסינג ורוד ( ניתן לעשות בכל צבע שתירצו) 300גרם אבקת סוכר,5 כפות מים וטיפונת צבע מאכל ג׳ל
‎גנאש שוקולד חלב :
‎300 שוקולד חלב
‎100 מל שמנת מתוקה
‎אפשר להוסיף שמנת לפי איך שנוח לכם לקשט סמיך יותר/דליל יותר
מוזמנים לקשט עם סוכריות

תהנו 💖

דילוג לתוכן