פרק 4
נמסיס פיצפוצי אורז
מצרכים:
• 256 גרם שוקולד מריר
• 160 גרם חמאה
• 120 גרם סוכר
• 200 גרם ביצים
• 80 גרם סוכר + 172 מ”ל מים למי סוכר
מצרכים לשכבת קראנץ
200 גרם פצפוצי אורז
• 400 גרם ממרח פררו חלב
מצרכים למקפא מסקרפונה.
250 גרם מסקרפונה
100 גרם אבקת סוכר .
אופן ההכנת הנמסיס :
• מזלפים קרם מסקרפונה ומקפיאים . ( השתמשתי בצנטר פרח )
• להמיס חמאה ושוקולד יחד.
• להקציף את הביצים עם הסוכר.
• להוסיף את מי הסוכר לשוקולד ולאחד את המסות.
• אופים בתנור שחומם מראש על 145 מעלות ל 20דקות
•
• כלים: תבנית אינגליש קייק באן מארי, קערות, כפות, מסננת, שקית זילוף, כף גלידה.
אופן הכנת שכבת הקראנץ ( מפזרים מעל הנמסיס )
מערבבים יחד פאייטה וממרח פררו חלב
מורחים מעל הנמסיס וחותכים למלבנים.
מה שנשאר שומרים בשקית זיפר במקפיא ( אחלה חטיף לנשנש)
אופן הכנת המפקא מסקרפונה
בעזרת מיקסר ובלון הקצפה “פותחים” את המסקרפונה יחד עם אבקת סוכר
מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן ומזלפים על נייר אפיה.
מקפיאים לשעתיים.
הרכבת הנמסיס –
לאחר אפיית הנמסיס יוצקים את שכבת הקאנץ .
חותכים למלבנים ושמים מעל כל אחד זילוף מסקרפונה
מחליף גלידה- לא מתוק מידי בשביל לאזן .
כלי עבודה :
תבנית מלבנית , שקיות זילוף , מיקסר בלון הקצפה, צנטר פרח רחב, קערות לחימום במיקרו, כפות , סרגל , סכין חדה.