הדרך לבצק ורוד ללא צבעי מאכל!
( אני חילקתי את הבצק לשניים מילאתי אחד בממרח שוקולד
ואחד מרחתי חמאה פיזרתי סוכר חום דביק וקינמון .
בסיום רגע לפני הכנסה לתנור שפכתי שמנת מתוקה
(שתשמור על הצבע הורוד מבפנים ועל העסיסיות וכמובן הברשתי ביצה)
מתכון:
360 גרם חלב
24 ג שמרים יבשים
140 ג סוכר
4 ביצים
קילו קמח
250 ג חמאה
רבע כפית מלח
כף אבקת סלק ורודה טבעית (ניתן לרכוש בחנות טבע/אפיה)
אופן הכנה:
חלב, שמרים, סוכר, ביצים ואבקת הסלק – מערבבים יחד 5 דק
לאחר מכן מוסיפים קמח – מערבבים עד שהבצק מאוחד
( בשלב הזה הוא מכוער לא להיבהל )
מוסיפים קוביות חמאה קרות
( לחתוך קטן שיהיה קל להתערבב)
מוסיפים מלח ובעזרת וו לישה ללוש 10 דק לישה בינונית
מתפיחים למשך 3 שעות במקרר
מרדדים על משטח מקומח לא דק מידי וממלאים בממרחים לבחירתכן.
לאחר מילוי מתפיחים שעה נוספת! (על השיש טמפ החדר.
מורחים ביצה
שופכים קצת שמנת מתוקה מעל בכדי לשמור מבפנים על הצבע הורוד ועל העסיסיות
אופים למשך 25-35 דק בתנור 170 מעלות טורבו
לאחר אפיה בתנור – סירופ סוכר
כוס סוכר כוס מים.
תהנו בהצלחה מחכה לשמוע איך יצאאאאא.