מתכון לעוגת דבש אוורירית וחלומית שולחת גרסא פרווה וחלבית מקווה שתהני ותעדכני אותי איך יצא אני באמת מחכה לשמוע!!🥹
מצרכים:
4 ביצים
חצי כוס סוכר לבן
חצי כוס סוכר חום (עדיף דביק)
כוס דבש
*כוס קפה (ערבבתי כף נמס עם טיפה מים וחלב)
אם את מעדיפה פרווה -מים קרים עם כף קפה .
כפית קינמון
כוס שמן
2 כוסות קמח תופח
לקרמל :
כוס סוכר
כוס שמנת מתוקה / אם את רוצה פרווה, צמחית
חצי כוס אגוז מלך
חצי כוס אגוז לוז
אופן הכנה:
לחמם תנור על 160 מעלות.
מקציפים ביצים סוכרים ודבש יחד לפחות 6 דקות עד לקבלת קצף אוורירי ותפוח .
מעכשיו מינימום הקצפה רק עירבוב להטמעה!
על עירבוב בינוני מכניסים שמן וכוס קפה,
מייד לאחר מכן קמח וקינמון.
מינימום הקצפה רק שהכל יטמע ויתערבב.
מכניסים לתנור לתבנית -לא משומנת-
(אם משתמשות בתבנית של נעמן אין צורך לשמן)
אם בתבנית אחרת להכניס נייר אפיה.
על 160 מעלות טורבו ל70 דקות.
בנתיים לקצוץ גס אגוזים
ולקלות על מחבת עד שיש ריח עמוק של אגוזים או עד שמשחים מעט (לערבב מידי פעם)
-לסיר – להכניס כוס סוכר על טמפרטורה בינונית**
עד שמתקרמל וכל הגרגירי סוכר נמסים. מכניסים שמנת מתוקה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שמתאחד לחלוטין (לא להיבהל שלוקח זמן ובהתחלה הסוכר קשה, לאט לאט שהשמנת רותחת הכל מתקרמל יחד)
מכניסים אל הקרמל את האגוזים
ורק לאחר שהעוגה מתקררת לחלוטין שופכים מעל את האגוזים המקורמלים.
אפשר לפזר מעט אבקת סוכר
מחכה לשמוע איך היה!