בצק טארט קפוא
טארט אפוי מזולף וקפוא
מצרכים לטארט בסיס:
- 300 קמח
- 200 גרם חמאה
- 150 גרם אבקת סוכר
- 2 חלמונים
מצרכים לשכבת שייק איט:
- חבילת שייק איט (ירוק אבוקדו בננה )
- כפית אגר אגר
- 50 גרם חמאה
מצרכים לקרם לימון:
- 70 גרם מיץ לימון טרי + 1 גרם גרידת לימון
- 75 גרם סוכר
- 75 גרם ביצים
- 16 גרם חלמונים בלבד
- 3 גרם קורנפלור
- 48 גרם חמאה קרה בקוביות
אופן הכנת הבסיס:
- במיקסר עם וו לישה/ מגימיקס מערבבים הכל יחד למעט החלמונים עד לתערובת פירורית.
- מוסיפים את החלמונים.
- לשים מינימום זמן, משטחים בעזרת מערוך על נייר אפייה ומקפיאים לעשר דקות.
- קורצים בצורה הרצויה ומכניסים לאפיה על טורבו 160 מעלות ל 20-30 דקות, תלויה בצורה.
- שימו לב להשחמה! צריך להיות שזוף וצהוב. טיפ: לא לרדד דק מידי!
אופן הכנת השייק איט:
שייקאיט שקית ירוקה
- מבלנדרים את כל השקית.
- מרתיחים בתוך סיר.
- מוסיפים אגר אגר.
- מצננים 10 דק’ ומבלנדרים קוביות חמאה פנימה.
- בתוך הטארט יוצרים שכבה דקה של מסת השייק איט.
אופן הכנת הקרם:
- מוסיפים לתוך סיר תוך כדי רתיחה את כל המצרכים ומערבבים היטב בעזרת מטרפה.
- ברגע שהכל רותח מקררים קצת ולאחר מכן מוסיפים את החמאה ומערבבים בעזרת בלנדר.
- מעל המחית ממלאים את כל שאר הטארט בקרם לימון בעזרת שקית זילוף.
- מיישרים את הכל היטב.
- מכניסים להקפאה.
- מכניסים לתנור על מקסימום מעלות ונשארים ליד להשגיח, מכניסים רק עד לקבלת צבע פסטלי ומיד מוציאים.
מקשטים עם לימון פינגר ליים ופרחי מאכל.
כלים: ניר כסף, מחבת ורודה, מטרפה, קערה לחימום במיקרוגל, קערה לערבוב החומרים, סכין, מסננת לאבקת סוכר.