עוגת שמרים

עוגת שמרים

אופן ההכנה

500 גרם קמח

כף שמרים יבשים

90 גרם סוכר

מיכל שמנת חמוצה

2 ביצים

100 גרם חמאה רכה

למי סוכר

100 גרם סוכר

150 מים  אופן הכנה:מחממים תנור ל160/170 מעלות

עם וו לישה מערבבים הכל למעט החמאה ! למשך דקה/שתיים ולאחר מכן מוסיפים את החמאה ונותנים למיקסר ללוש בערך 8/10דק . לאחר שהמסה אחידה לגמרי מכניסים להתפחה במקרר. ( עדיף ללילה ואם אין לכם זמן לפחות 3 שעות) הבצק יהיה קשה מעט לאחר ההתפחה לא להיבהל! מרדדים ומורחים מילויים ( את כל המילויים ניתן להשיג בפוליבה . בלייב ניתן לראות את הצורות השונות שעשיתי( בורג/שושנים/ קראנץ שטוח) טיפ קטן ( לאחר המריחה והגלגול מקפיאים ל5/10דק בשביל שהשוקולד והבצק יתייצבו מעט  והצורה תצא יפה יותר .) מתפיחים ל כ40 דק ולאחר מכן מורחים ביצה ( משתדלים רק על הבצק ולא על השוקולד)  מכניסים לתנור ל25/35 דק שימו לב להזהבה של העוגה וכשמוציאים מורחים  את המי סוכר ( שהעוגה חמה והמי סוכר קרים או להפך , אם שניהם יהיו חמים  הסוכר לא ייספג טוב . #מתכוניםהעוגותשלאור #מתכוניםאורשפיץ

דילוג לתוכן