אופן ההכנה
500 גרם קמח
כף שמרים יבשים
90 גרם סוכר
מיכל שמנת חמוצה
2 ביצים
100 גרם חמאה רכה
למי סוכר
100 גרם סוכר
150 מים אופן הכנה:מחממים תנור ל160/170 מעלות
עם וו לישה מערבבים הכל למעט החמאה ! למשך דקה/שתיים ולאחר מכן מוסיפים את החמאה ונותנים למיקסר ללוש בערך 8/10דק . לאחר שהמסה אחידה לגמרי מכניסים להתפחה במקרר. ( עדיף ללילה ואם אין לכם זמן לפחות 3 שעות) הבצק יהיה קשה מעט לאחר ההתפחה לא להיבהל! מרדדים ומורחים מילויים ( את כל המילויים ניתן להשיג בפוליבה . בלייב ניתן לראות את הצורות השונות שעשיתי( בורג/שושנים/ קראנץ שטוח) טיפ קטן ( לאחר המריחה והגלגול מקפיאים ל5/10דק בשביל שהשוקולד והבצק יתייצבו מעט והצורה תצא יפה יותר .) מתפיחים ל כ40 דק ולאחר מכן מורחים ביצה ( משתדלים רק על הבצק ולא על השוקולד) מכניסים לתנור ל25/35 דק שימו לב להזהבה של העוגה וכשמוציאים מורחים את המי סוכר ( שהעוגה חמה והמי סוכר קרים או להפך , אם שניהם יהיו חמים הסוכר לא ייספג טוב . #מתכוניםהעוגותשלאור #מתכוניםאורשפיץ