בקלאווה

בקלוואה

מצרכים:
200 גר חמאה
כפית קינמון גדושה
כוס אגוזי מלך טחונים
כוס פיסטוקים טחונים
כוס מים
כוס סוכר
2 כפות דבש
2 כפות מיץ לימון
דפי פילו

לסירופ סוכר:
מרתיחים בסיר, מים, סוכר לימון ודבש עד לקבלת סירופ. מצננים עד שהבקלוואה יוצאת מהתנור.

בקערה, מערבבים קינמון אגוזים ופיסטוקים.

בתוך תבנית מניחים דף פילו בדיוק לפי גודל התבנית.
מברישים את דף הפילו בחמאה ומעליו מפזרים את תערובת האגוזים. מעל נניח עוד דף פילו וככה 5 פעמים.

סהכ 4 שכבות אגוזים וקינמון.

מכניסים לתנור שחומר מראש על 170 מעלות טורבו במשך 25 דק.

טיפ: סירופ קר על עוגה חמה או סירופ חם על עוגה קרה.

דילוג לתוכן