קיורטוש

שלושה דברים שמנחמים את כולם בצק שמרים ,סוכר וקינמון.

והפעם בצורת קיורטוש!

המתכון מספיק ל2 קיורטוש וישאר עוד קצת בצק בצד

הכנת הבצק:

חצי כוס חלב

כף שמרים יבשים

3 כפות סוכר

1 ביצה

2 חלמונים

3 כוסות קמח

100 גרם חמאה

לעיטוף הקיורטוש:

1 ביצה

5 כפות סוכר

2 כפות קינמון

אופן ההכנה:

מערבבים במיקסר ים וו לישה את כל המצרכים של הבצק למעט הקמח והחמאה לחצי דקה.

לאחר מכן מוסיפים את הקמח ולשים 5 דק עד לייצירת בצק אחיד. לאחר מכן מוסיפים קוביות חמאה קרה.

ולשים עד שהחמאה נטמעת לחלוטין בבצק. מכניסים למקרר לשעה.

מרדדים את הבצק נחשים ארוכים ומלפפים את המארוך מעץ עטוף בנייר אפייה בבצק .

תשתדלו לרדד כמה שיותר שהבצק יצא דק וקריספי.

מורחים בביצה .מפזרים סוכר וקינמון ומכניסים לתנור -מחממים תנור ל190 מעלות ואופים על טורבו ל15 דק.

טיפ- את המארוך תניחו על קצוות תבנית עם נייר אפייה וככה הקיורטוש יאפה בצורה עגולה ולא ילכלך את התנור.

מחכה לשמוע איך יצא לכם

דילוג לתוכן