קרם ברולה

מתכון לקרם ברולה 4 מצרכים בלבד!

מצרכים:
500 מל שמנת מתוקה
כף מחית וניל
חצי כוס סוכר מחולקת ל2
5 חלמונים

תבניות אלומיניום לקרם ברולה/כלי שמותאם לאפיה בתנור

אופן הכנה:

נחמם תנור ל140 מעלות.

מערבבים את החלמונים עם רבע כוס סוכר בעזרת מטרפה ומניחים בצד.
מרתיחים יחד שמנת, מחית וניל ואת רבע כוס הסוכר שנותרה עד לרתיחה.
ברגע שהשמנת רותחת, שופכים לאט לאט ותוך כדי ערבוב את השמנת לחלמונים שערבבנו קודם.

(חשוב מאוד לערבב לאט, השוואת טמפ׳ חשובה כאן בשביל שהחלמונים לא יתבשלו מהשמנת הרותחת)

שופכים את הבלילה לתבניות/לכלים שבחרתם

את התבניות המלאות מניחים בתוך תבנית עמוקה גדולה לתנור ובזהירות שופכים מים רותחים לתוך התבנית – עד לחצי הגובה של התבניות הקטנות.
(תזהרו לא לשפוך בטעות את המים לתוך הבלילה🫣)

מכניסים לתנור שחומם מראש על 140 מעלות ל-25 דק.

לאחר אפיה נכניס למקפיא ל-3 שעות.

לאחר הקפאה אפשר לשרוף סוכר מעל בעזרת ברנר.

טיפ ממני:) – אם אין ברנר בבית. אפשר לחמם את התנור למעלות הכייי גבוהות שלו, לפזר סוכר מעל הקרם ברולה ולהכניס ל5 דק לתנור.
זה יעשה את העבודה – תסמכו עליי😜

דילוג לתוכן