כשיש לך אורחים שכלכך אוהבים קינמון או שסתם בא לך לפנק אותם
סיבה מדהימה להכין שושני שמרים
המתכון
500גרם קמח
כף שמרים יבשים
90 גרם סוכר
מיכל שמנת חמוצה
2 ביצים
100 גרם חמאה רכה
למי סוכר
100 גרם סוכר
150 מים
אופן הכנה:
מחממים תנור ל160/170 מעלות
עם וו לישה מערבבים הכל למעט החמאה !
למשך דקה/שתיים ולאחר מכן מוסיפים את החמאה ונותנים למיקסר ללוש בערך 8/10דק .
לאחר שהמסה אחידה לגמרי מכניסים להתפחה במקרר.
( עדיף ללילה ואם אין לכם זמן לפחות 3 שעות.
מרדדים הכי דק שאפשר ופשוט מתחילים לפזר סוכר וקינמון בנדיבות
מגלגלים הכי צמוד שאפשר ומסדרים בצפיפות במגש
לאפות בין 20-30 דק תלוי מאוד בגודל המגש ועובי השושנים .
תהנו 🙂
מצורף לינק לערוץ היוטיוב שלי במידה ותרצו לקבל השראה לשמרים נוספים 🙂