פיתות ביתיות

מצרכים:
500 גר קמח
1 כף שמרים יבשים
כוס ורבע מים
2כפות שמן
2 כפות סוכר
חצי כפית מלח

אופן הכנה:
במיקסר עם וו לישה (אפשר גם ללוש ביד) לערבב את כל המצרכים יחד.
למשך 10 דקות לפחות!.

לכסות את הקערה ולהתפיח במשך שעה בטמפ החדר.

לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק ל-11 כדורים שוים בגודלם, בין 90-100 גרם לכדור.

מכסים את הכדורים וממתינים חצי שעה נוספת להתפחה.

לאחר ההתפחה משטחים בעזרת היד כל כדור בנפרד ומרדדים עם מארוך.

מחממים מחבת על אש בינונית (בלי לשמן).
ברגע שהמחבת חמה מניחים את הבצק המרודד וממתינים מס׳ דקות עד שיתנפח.
כשהכדור שלנו מתנפח נהפוך ל-2 דק ומוכן:)

נ.ב הפיתה יוצאת קריספית ומי שאוהב יכול לאכול ככה .
מי שמעדיף פיתה רכה – לכסות במגבת מטבח נקייה את הפיתה המוכנה ואז היא תהיה לחה מאדי החום של עצמה💗
מחכה לשמוע איך יצא לכם 😻

דילוג לתוכן